Tid för mig själv

 
 

Hellu…hemkommen från tio dagar semester och jag känner mig slitnare än någonsin. Blää. Seriöst, har ingen energi alls, blir matt bara jag rör mig. Fick magsjuka sista dagen, trodde först det bara var en riktigt dålig bakfylla, men visade sig snart att det tyvärr inte var det. Börjar ju bli van vid att bli sjuk på mina resor, snarare en regel än undantag så jag tar det inte så hårt…well, skulle kännas tungt att göra en ”kenya” igen hihi,..riktigt så illa var det inte. Men har inte riktigt kännt mig hundra sedan jag kom hem och det är ju nästan en vecka sedan nu…well, bara att vänta ut antar jag.  Mina dagar på Bali och Gilli var hursomhelst helt fantastiska. En av de bästa semestrar jag har haft faktiskt. Första fem dagarna spenderade jag i skolbänken, studerandes till mitt Open Water. Klart det kändes lite tungt att vara inomhus och plugga i tropikerna men när det var klart…känslan att andas under vatten första gången i sitt liv, att se livet under ytan på närmare håll än bara genom snorkling…fantastiskt. Så glad att jag äntligen tog mig mod att göra det, tredje gången gillt haha, de andra gångerna har jag bangat ur… Det är bara något med vatten som skrämmer mig, inget konstigt med det. Fick faktiskt en panikattack i poolen och fällde kanske en tår eller så…lite halvpinsamt när min buddy var 12 år och som en fisk i vattnet. Men när jag väl var i havet var det annorlunda. Som ett lugn infann sig hos mig själv (vilket inte är så vanligt med mig)…otrolig känsla…

 

När jag var klar med kursen tog jag båt över till Gilli T och mötte upp Jessica och hennes kompis Taylor. 4 grymma dagar på denna lilla paradisö, ville aldrig lämna. Ett ställe helt i min smak. Vacker strand, varmt och klart vatten, billigt, schysst mat, bra party, bra människor…Var nojjig innan jag åkte då alla snabbåtar var inställda, när vi dock kom fram så fick vi reda på den inte alltför trevliga orsaken. Dagen innan hade en båt som skulle över till Lombok kört in i ett rev efter att en stor våg vält hela båten…några dog och några har de inte hittat än. Grymt läskigt. Glad att jag inte visste det innan jag åkte…Sista dagen var det tänkt att jag skulle möta upp min dykarinstruktör igen för lite drinks i Kuta, men jag var så dålig. Låg ensam och bedrövlig och tyckte lite synd om mig själv. Men jag borde veta bättre som sagt, så svårt att motstå all god mat när jag reser bara. Vill inte begränsa mig bara för att min mage är en idiot!

 

Välbehövliga dagar för mig själv var det även, rensa huvudet, unna mig massage och ansiktsbehandlingar för billig peng, upptäcka mitt Bali, inte behöva kompromissa och fråga om lov, bara göra vad jag själv vill, underbart… och kommer defintivt att åka tillbaka till Bali. Tycker Bali har fått oförskämt dåligt rykte, ja självklart är det ställen man bör undvika som Kuta, men om man bara tar sig en bit ifrån dessa så är det otroligt vackert. Grönt, bergigt med risfält, palmer och bananträd så långt ögat kan nå…fantastiskt vackert OCH väldigt trevliga männsiskor. Det är så otroligt viktigt för mig när jag reser. Att jag känner mig välkommen. Nog därför jag aldrig kan bli ett fan av Italien haha.

 

Livet i Melbourne har förändrats lite. Från att ha umgåtts väldigt intensivt med en person som är min bästa vän här sedan dag ett gör jag inte längre det av olika skäl. Ibland behöver man stanna upp, tänka, känna efter och göra saker för sig själv och inte för att det förväntas av en. Det var något jag lovade mig själv när jag åkte. Sedan vill jag inte ta massa beslut, bestämma vad som kommer hända i framtiden med något, någon… Det som händer händer. När två personer vill olika saker blir det även svårt. Jag jobbar i ungefär tre veckor till på resebyrån sedan börjar jag mitt farmwork, har inte riktigt detaljerna än, vilket kanske är bra haha…Flyttar från Brunswick på sönd så dessa dagar har i stort sett bestått av jobb till sena kvällen, komma hem och flyttstäda, slänga, ta bort mögel i badrum, bli drogad av det starka mögelmedlet, få huvudvärk av det starka mögelmedlet…tvätta…ja praktiskt tråkigt….Ska bli skönt att flytta till Yarraville, var där idag och kikade. Mitt rum är jättefräscht och allt finns där så jag behöver bara ta med mina personliga saker…dock är det så att efter 5 månader här har jag lyckats samla på mig en hel del. Förstår inte. Har med andra ord väldigt mycket som måste flyttas ändå. Hade gärna stannat kvar där under min tid på farmen, tyvärr har jag inte råd att betala hyra där och inte ha lön. Så jag kommer alltså inte att stanna där i mer än kanske 5 veckor… Ev kan jag flytta in där igen sedan efter mitt farmarbete.

 

Alltså, i skrivande stund, ja jag vet detta är pinsamt men jag tittar på Bachelor, NEJ det är inte så att jag tittar på det men det råkar liksom vara på här i bakgrunden, och det är så jäkla sorgligt. TV i Australia är generellt dåligt, riktigt dåligt. Jag kan inte ta något program på allvar liksom. Till och med nyheterna är jolly happy och mate och cheers och bla bla bla bla…haha…En nyhet som en drunknad bebis läses upp som om det vore något roligt och spännande och avslutas med ett leende…Galet. Men jag slutar aldrig att förvånas.

 

Well, nu ska jag sova, i morgon har jag training för en ny intern som kom häromdagen, kul med lite nytt folk på kontoret. Känns som det var jag som var i hennes sits igår, tiden går så otroligt fort. Härligt att känna sig så bekväm på jobbet som man faktiskt gör nu, även om jag aldrig vänjer mig vid de otrevliga som faktiskt ibland ringer.

 

 

Jag ska bli bonde

God eftermiddag. Här ligger man utslagen i sängen, efter en helt otroligt spontan och galet kul kväll igår med nya vänner…massa öl i en surfingbutik framför VM i vindsurfing, klättrandes i palmer och akrobatkonster i St Kilda, herregud, har ont i hela ansiktet efter allt skrattande… Så slösar man en hel ledig dag på att vara trött och lite lagom bakfull…egentligen slösar jag den inte eftersom regnet öser ner och det är för mig en helt okej anledning att stanna inomhus. Hade även en ledig dag igår och den spenderades faktiskt med att göra viktiga saker som att säga upp vatten och elavtal, lägga upp möbelannons på Gumtree, lite shopping inför Bali...skulle köpa solcrème men de har ju bara solskyddsfaktor 30 och uppåt här så det slutade med att jag köpte ett par skor istället…Okej jag vet, de har ju inget ozonskikt kvar här och hudcancern frodas...men 30!?!? Då kan jag ju lika gärna ha på mig en overall.  

 

På tal om bränna...Min lilla getaway till Whitsundays var underbar, Airlie Beach var helt i min smak, likt Byron Bay med små butiker, mysiga restauranger och en härlig lagun. Definitivt ett återbesök snart.

 

Det har varit ganska mycket upp och ner på senaste tid, både jobbmässigt och privat, tagit några beslut som kommer påverka närmaste tiden samt funderat lite över nästa år. Mycket drama på jobb…en chef som inte direkt har visat sina bästa sidor på senaste tid,  Marilou, min underbara söta lilla låtsassyster lämnade oss förra veckan, hennes internship var slut och dags att åka hem till Nederländerna, hon är verkligen saknad då hon var den som jag jobbade bäst tillsammans med, alltid grymt kul med henne. Tre stycken till som kommer lämna Wildlife och Autopia inom kort vilket känns trist, men, jag själv kommer även lämna ganska snart då ett av mina beslut jag tagit är att göra farm work. Okej, har fått många frågor från er kring detta och för att göra det smidigt så tänker jag nu förklara för er vad detta egentligen innebär, för jag förstår att det måste låta hela galet i somligas öron.

 

Så, som ni vet så är jag här på Working Holiday Visa, vilket är ett visum man kan söka när man är under 31 år, som låter en jobba max 6 månader för en och samma arbetsgivare, som låter en plugga samt resa in i och ut ur Australien så mycket man vill under detta år. För att förlänga detta visum med ytterligare ett år finns det en möjlighet och det är att göra farm work. Detta innebär att man arbetar på en farm, antingen betalt eller wwhoofar (volontärar för mat och uppehälle) i 88 dagar vilket är 3 månader i stort sett. Detta är något som är unikt för Australien, det må låta gammalmodigt men detta ger alla som vill stanna ett till år chansen att faktiskt få göra det, samt stödja landsbygden och kanske lära sig ett och annat om farming.  Och nu är det så att en av ägarna till företaget jag jobbar för har en farm och är registrerad wwhoofer, vilket betyder att han årligen tar emot backpackers och andra som vill jobba för mat och tak över huvudet. I skrivande stund arbetar en svensk tjej där, Dita, och tanken är att jag ska börja där när hon har gjort sina dagar. Detta lär bli i sept/okt någon gång. Jag känner såhär, det ska bli intressant och kul att göra något annat för ett tag även om jag vet att det kommer bli tungt och ensamt…men jag vill ha möjligheten att stanna ytterligare ett år om jag känner för det när mitt visum går ut i mars. Man vet aldrig, kanske är jag redo att komma hem, kanske inte, och då finns möjligheten åtminstone. Gården ligger i Geelong, utanför Melbourne så jag behöver inte flytta tusen mil vilket känns skönt. Ända kruxet är boende, kommer vara där på veckorna men på helgerna vill jag ju in till Melbourne så får se hur jag löser det. Jag kommer med andra ord vara extremt fattig i några månader…men, detta är en true aussie experience så jag är taggad ändå!

 

Så, börjat packa ihop lite smått i lägenheten, kommer sakna Brunsan, verkligen ett område som har charm. Kommer flytta till Yarraville för veckorna innan jag börjar på farmen, känns skönt att bo nära jobb ett tag iaf. Jobbar fyra dagar till sedan 10 härliga dagar på Bali, YES vad jag är värd det. Speciellt när mina kommande 4 månader kommer bestå av hårt arbete utan pengar till något kul haha…Längtar efter att få borra ner mina fötter i mjuk sand, bada i ljummet hav, äta god mat, läsa bok...ja ni vet, semester, det ni alla har haft nu i flera veckor. Lite avundsjuk har jag minsann varit på er vackra sommar, men bara lite...

Puss och kram!

                                                                                                                                       

lifeistoday.blogg.se

Jag bestämde mig 2014 att lämna min trygga vardag i Sverige och ge mig ut på ett äventyr ensam till Australien. Nu, mer än 3 år senare bor och jobbar jag i världens bästa stad Melbourne. Läs min blogg om min vardag här, om allt och ingenting, tankar, funderingar eller bara struntprat...

RSS 2.0