Med icke existerande påskkänslor i ett isolerat land

 

Hej familjen, vännerna och alla ni andra (om de ens är några?) som läser min alltför dåligt uppdaterade blogg. Men här kommer ett påskinlägg pyntat med fjädrar, choklad och ägg! Näää, inte direkt. Påskkänslorna har lyst med sin frånvaro detta år, men det har faktiskt inte gjort mig ett skvatt. Jag har jobbat och med andra ord fokuserat på det och inte på hur mkt jag saknar familj och vänner och traditionsenlig påsk. Vilket har varit skönt. Men påsken verkar ungefär firas på samma sätt här, choklad i extrema mängder (men dålig choklad som Cadbury), påskharen, ledighet osv.

 

På tal om ledighet, att Australien ligger extremt långt bort från i princip ALLT är ju inget nytt, men det är först när man vill planera in ”weekends” som på svenska betyder åka iväg till någon Europeisk cool hipp stad (gärna innan Vagabond listar det som ”årets hippaste stad” och alla andra hittar dit), som man inser att herregud, jag är verkligen så långt bort och hjälp vad isolerat det är. Det finns ju inte att man åker till ett annat land på en 3-dagars getaway direkt…Asien, 10 timmar (om man inte vill till Bali, ”bara 6,5 h), Europa 15-20 h, Los Angeles (som man faktiskt kan flyga direkt till 15 h)…alltså…haha…ju mer jag tänker på det är det ju faktiskt helt galet vad långt bort Australien ligger. Så, vad gör man då när man vill åka iväg på en liten resa? Vad gör Australienarna själva? Jo många campar, campa är ju en omfattande del av true assie culture. Och nej, nu pratar vi inte om att åka till Köpingsbadens camping med husvagnen, bullens och kidsen, detta är alltså seriös camping med utrustning, ”rätt” skor, fiskespö, tält, mountainbike osv någonstans i ödemarken. En del har summer houses som de frekvent besöker, en del kör Great Ocean Road eller besöker någon av nationalparkerna i Victoria (campa återigen). Många samtal och e-mail jag har fått på jobb har varit från locals som faktiskt inte sett så mkt av Melbourne och Victoria än och vill boka dagsturer över påsk. Visst kan man åka till Perth på weekend (3,5 h, 4000 svenska kronor t/r) eller Darwin (bara 5 h och runt 5000 kr t/r)…Men det här med att hitta en flygbiljett till Gdansk för 200 spänn, näää det funkar inte riktigt så här.

 

Min och Steves påsk har alltså betytt jobb jobb jobb MEN hold on, en till dag och SEDAN BOOM semester!!! Som familj och mina vänner (de närmaste åtminstone) säkert vet så fyller jag snart år och denna otroligt jobbiga födelsedag måste ju firas på något sätt. ”Vad vill du göra vad vill du göra?!” Har ständigt ekat i mitt huvud. Jag ville engentligen inte göra något. Men, världens bästa människa kom med den ypperliga idén att vi ska på roadtrip. ROADTRIP! Original planen var att köra Melb-Sydney på en vecka, det funkade inte riktigt så vi spånade lite och hittade hyfsat billiga flygbiljetter till Cairns. Så, vi flyger till Cairns i morgon natt och har hyrt en van som vi ska köra ner till Brisbane där vi sedan flyger hem ifrån. Klassisk östkust roadtrip men som varken jag eller Steve har gjort. Jag är så taggad på komma till värmen (ja ja det är väl inte kallt här heller men den tropiska värmen alltså). Vi blir borta i 8 dagar vilken inte är länge, får helt enkelt välja ut godbitarna och tar det lite allt eftersom. Avslutar med en dag och natt i Brisbane.Vår första lite längre resa ihop. Jag är så förväntansfull. Sedan har jag ju tittat på Wolf Creek och andra skräckfilmer som gör att jag med skräckblandad förtjusning ser fram emot att campa någnstans i ödemarken…J nä vem lurar jag egentligen, om jag så skulle höra en liten skalbagge krafsa så kommer jag ju bajsa på mig. Ha! Och även om machokulturen är stark i Australien (blä!) och många av grabbsen tror att de måste vara tuffa för jämnan, visa musklerna, fram med sina leathermans och döda en känguru…. så kan jag ju tillägga att Steve inte riktigt faller i den kategorin. Han skriker högre än någon annan när vi kollar på skräckfilm. Jag är nästan lite orolig för denna resa. Jag får nog ta med min egna fickkniv och ta saken i egna händer om en situation där det krävs mod skulle uppstå. Om det skulle krävas muskler, ja då ligger jag lite risigt till men de flesta händelser kräver ju mest bara lite list och nog är jag listig minsann! Bring it on Mick Taylor, Jason and Myers, you guys got nothing on me!

 

Idag, påskdagen blir det är packa lite, göra lite mer research (har varit grymt dålig på att planera denna trip) träffa Karin på påskbrunch/lunch lite senare i Prahran, och om jag känner oss rätt kommer bestå av åtminstone en portion av smashed avo…

 

 

Vi hade inflyttningsfest förra helgen, har bott i vår lilla mini lgn i 5 veckor nu, känns fantastiskt bra. Så skönt att ha ett eget hem. Festen blev så lyckad att två poliser kom förbi och sa hej. Ha. Ingen bra fest utan ett besök av konstapeln väl…

 

Jobbar tre skift i veckan nu, väntar på att de ska ger mig mer, inget nytt om visum än men ringde immigration en tredje gång och dubbelkollade om jag kan jobba på bridging visa och ja det kan man, men jag är alltid så nervös, har mardrömmar om att de ska kasta ut mig fastän jag har gjort och gör allting rätt. Som en inneboende oro i mig konstant. Min mage (som alltid varit jobbig) har varit EXTREMT jobbig senaste veckorna, kan inte äta något utan att se ut som jag är gravid, väldigt jobbiga smärtor också, har kännt mig lite ledsen över det. Förhoppningsvis är det något som går över, det brukar ju göra det.

 

 

Nu går vi mot höst, det känns ok ändå, nu har vi ju värme i lägenheten så jag behöver förhoppningsvis inte ligga i sängen med kläder och dubbla filtar när vintern kommer. Hade så himla gärna velat komma hem till sommaren, men det kommer inte gå som det ser ut nu. Så otroligt dyrt och då behöver jag ta ledigt från jobb åtminstone 3 veckor för att det ska kännas lönt. Går liksom inte.

 

Nähä nu ska jag röra på mig.

 

Puss kram!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lifeistoday.blogg.se

Jag bestämde mig 2014 att lämna min trygga vardag i Sverige och ge mig ut på ett äventyr ensam till Australien. Nu, mer än 3 år senare bor och jobbar jag i världens bästa stad Melbourne. Läs min blogg om min vardag här, om allt och ingenting, tankar, funderingar eller bara struntprat...

RSS 2.0