Tid för mig själv

 
 

Hellu…hemkommen från tio dagar semester och jag känner mig slitnare än någonsin. Blää. Seriöst, har ingen energi alls, blir matt bara jag rör mig. Fick magsjuka sista dagen, trodde först det bara var en riktigt dålig bakfylla, men visade sig snart att det tyvärr inte var det. Börjar ju bli van vid att bli sjuk på mina resor, snarare en regel än undantag så jag tar det inte så hårt…well, skulle kännas tungt att göra en ”kenya” igen hihi,..riktigt så illa var det inte. Men har inte riktigt kännt mig hundra sedan jag kom hem och det är ju nästan en vecka sedan nu…well, bara att vänta ut antar jag.  Mina dagar på Bali och Gilli var hursomhelst helt fantastiska. En av de bästa semestrar jag har haft faktiskt. Första fem dagarna spenderade jag i skolbänken, studerandes till mitt Open Water. Klart det kändes lite tungt att vara inomhus och plugga i tropikerna men när det var klart…känslan att andas under vatten första gången i sitt liv, att se livet under ytan på närmare håll än bara genom snorkling…fantastiskt. Så glad att jag äntligen tog mig mod att göra det, tredje gången gillt haha, de andra gångerna har jag bangat ur… Det är bara något med vatten som skrämmer mig, inget konstigt med det. Fick faktiskt en panikattack i poolen och fällde kanske en tår eller så…lite halvpinsamt när min buddy var 12 år och som en fisk i vattnet. Men när jag väl var i havet var det annorlunda. Som ett lugn infann sig hos mig själv (vilket inte är så vanligt med mig)…otrolig känsla…

 

När jag var klar med kursen tog jag båt över till Gilli T och mötte upp Jessica och hennes kompis Taylor. 4 grymma dagar på denna lilla paradisö, ville aldrig lämna. Ett ställe helt i min smak. Vacker strand, varmt och klart vatten, billigt, schysst mat, bra party, bra människor…Var nojjig innan jag åkte då alla snabbåtar var inställda, när vi dock kom fram så fick vi reda på den inte alltför trevliga orsaken. Dagen innan hade en båt som skulle över till Lombok kört in i ett rev efter att en stor våg vält hela båten…några dog och några har de inte hittat än. Grymt läskigt. Glad att jag inte visste det innan jag åkte…Sista dagen var det tänkt att jag skulle möta upp min dykarinstruktör igen för lite drinks i Kuta, men jag var så dålig. Låg ensam och bedrövlig och tyckte lite synd om mig själv. Men jag borde veta bättre som sagt, så svårt att motstå all god mat när jag reser bara. Vill inte begränsa mig bara för att min mage är en idiot!

 

Välbehövliga dagar för mig själv var det även, rensa huvudet, unna mig massage och ansiktsbehandlingar för billig peng, upptäcka mitt Bali, inte behöva kompromissa och fråga om lov, bara göra vad jag själv vill, underbart… och kommer defintivt att åka tillbaka till Bali. Tycker Bali har fått oförskämt dåligt rykte, ja självklart är det ställen man bör undvika som Kuta, men om man bara tar sig en bit ifrån dessa så är det otroligt vackert. Grönt, bergigt med risfält, palmer och bananträd så långt ögat kan nå…fantastiskt vackert OCH väldigt trevliga männsiskor. Det är så otroligt viktigt för mig när jag reser. Att jag känner mig välkommen. Nog därför jag aldrig kan bli ett fan av Italien haha.

 

Livet i Melbourne har förändrats lite. Från att ha umgåtts väldigt intensivt med en person som är min bästa vän här sedan dag ett gör jag inte längre det av olika skäl. Ibland behöver man stanna upp, tänka, känna efter och göra saker för sig själv och inte för att det förväntas av en. Det var något jag lovade mig själv när jag åkte. Sedan vill jag inte ta massa beslut, bestämma vad som kommer hända i framtiden med något, någon… Det som händer händer. När två personer vill olika saker blir det även svårt. Jag jobbar i ungefär tre veckor till på resebyrån sedan börjar jag mitt farmwork, har inte riktigt detaljerna än, vilket kanske är bra haha…Flyttar från Brunswick på sönd så dessa dagar har i stort sett bestått av jobb till sena kvällen, komma hem och flyttstäda, slänga, ta bort mögel i badrum, bli drogad av det starka mögelmedlet, få huvudvärk av det starka mögelmedlet…tvätta…ja praktiskt tråkigt….Ska bli skönt att flytta till Yarraville, var där idag och kikade. Mitt rum är jättefräscht och allt finns där så jag behöver bara ta med mina personliga saker…dock är det så att efter 5 månader här har jag lyckats samla på mig en hel del. Förstår inte. Har med andra ord väldigt mycket som måste flyttas ändå. Hade gärna stannat kvar där under min tid på farmen, tyvärr har jag inte råd att betala hyra där och inte ha lön. Så jag kommer alltså inte att stanna där i mer än kanske 5 veckor… Ev kan jag flytta in där igen sedan efter mitt farmarbete.

 

Alltså, i skrivande stund, ja jag vet detta är pinsamt men jag tittar på Bachelor, NEJ det är inte så att jag tittar på det men det råkar liksom vara på här i bakgrunden, och det är så jäkla sorgligt. TV i Australia är generellt dåligt, riktigt dåligt. Jag kan inte ta något program på allvar liksom. Till och med nyheterna är jolly happy och mate och cheers och bla bla bla bla…haha…En nyhet som en drunknad bebis läses upp som om det vore något roligt och spännande och avslutas med ett leende…Galet. Men jag slutar aldrig att förvånas.

 

Well, nu ska jag sova, i morgon har jag training för en ny intern som kom häromdagen, kul med lite nytt folk på kontoret. Känns som det var jag som var i hennes sits igår, tiden går så otroligt fort. Härligt att känna sig så bekväm på jobbet som man faktiskt gör nu, även om jag aldrig vänjer mig vid de otrevliga som faktiskt ibland ringer.

 

 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

lifeistoday.blogg.se

Jag bestämde mig 2014 att lämna min trygga vardag i Sverige och ge mig ut på ett äventyr ensam till Australien. Nu, mer än 3 år senare bor och jobbar jag i världens bästa stad Melbourne. Läs min blogg om min vardag här, om allt och ingenting, tankar, funderingar eller bara struntprat...

RSS 2.0